Ο Κυριάκος Αφεντουλίδης είναι συνεργάτης της χειρουργικής κλινικής Veterinary Surgery παρέχοντας υποστήριξη σε καρδιολογικά (προεγχειρητικός έλεγχος, καρδιογράφημα, Triplex καρδιάς-αγγείων, Holter 24ώρου, διαχείριση καρδιακής ανεπάρκειας), παθολογικά και δερματολογικά περιστατικά.

Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση παθολογίας ζώων συντροφιάς το 1997.

Άμεσα άρχισε την ενασχόλησή του με τα μικρά ζώα σε ιατρείο στην Αθήνα.

Το 1998 εργάστηκε σε αγροτικό κτηνιατρείο στην Κορινθία εκτελώντας χρέη προϊσταμένου. Εκεί αντιμετώπισε πληθώρα περιστατικών και ασχολήθηκε με την εφαρμογή επιδημιολογικών προγραμμάτων.

Στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας (1998-99), με την ειδικότητα του Κτηνιάτρου ήταν υπεύθυνος νοσηλείας των στρατιωτικών σκύλων.

 

Το 2000-02 εργάστηκε στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών εφαρμόζοντας μικροβιολογικές εξετάσεις και τη μέθοδο ELISA.

 

Από το 2001 ασχολείται με την κλινική παθολογία του σκύλου και της γάτας με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον στη Δερματολογία και στην Καρδιολογία, έχοντας συμμετάσχει σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια, με πιο πρόσφατη την εκπαίδευσή του στο Ηνωμένο Βασίλειο κοντά σε διακεκριμένους καρδιολόγους – κτηνιάτρους, καθώς και στο Καρδιολογικό Τμήμα του Royal Veterinary College-RVC.

Είναι μέλος της ΕΚΔΕ Ελληνικής Κτηνιατρικής Δερματολογικής Εταιρείας και της European Society of Veterinary Cardiology-ESVC (Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας).

 

 

Kιν.: 6974608029

E-mail : kyrafen@yahoo.gr