Δέχεστε με ραντεβού;

Για τη δική σας διευκόλυνση, δεχόμαστε επίσκεψη μόνο μετά από ραντεβού καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να μην υπάρχει χρόνος αναμονής.

Ωστόσο, επείγοντα περιστατικά μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα.

Με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά, προτείνουμε για τη δική σας διευκόλυνση να επικοινωνήσετε μαζί μας κάποιες ημέρες πριν για να προγραμματιστεί η επίσκεψη.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν σας επισκεφθώ;

Ορισμένες εξετάσεις, όπως έλεγχος δυσπλασίας των ισχίων ή του αγκώνα, έλεγχος σπονδυλικής στήλης κλπ, απαιτούν ειδική συμμετρική θέση ακτινογράφησης, χαλάρωση και πλήρη ακινησία. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται χορήγηση ηρεμιστικών. Για τον λόγο αυτό συστήνεται το ζώο σας να είναι νηστικό 6 ώρες πριν την εξέταση και απουσία χορήγησης νερού 1 ώρα πριν.

Εξαίρεση μπορεί να υπάρχει αν το ζώο σας πάσχει από κάποιο νόσημα στο οποίο αντενδείκνυται αυτή η δίαιτα. Στις περιπτώσεις αυτές, θεωρούμε την επικοινωνία με τον θεράποντα κτηνίατρο απαραίτητη.

Πόση ώρα θα είναι το ζώο μου σε ηρέμηση; Πότε μπορεί να περπατήσει;

Μετά τον κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο χορηγείται αντίδοτο στο ζώο σας ώστε να συνέλθει πλήρως από την ηρέμηση εντός λίγων λεπτών.

Θα μάθω ακριβώς τι έχει το ζώο μου και τι πρέπει να κάνω;

Θα ακολουθήσει πλήρης ενημέρωση σε εσάς και στον παραπέμποντα κτηνίατρο, όσον αφορά την πάθηση του ζώου σας και τις θεραπευτικές δυνατότητες, την πρόγνωση, την μετεγχειρητική πορεία, το κόστος κτλ.

Αν χρειάζεται χειρουργείο, πότε και πως θα γίνει;

Αν το περιστατικό είναι επείγον, θα χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατόν. Αν όχι, τότε θα προγραμματιστεί χειρουργείο σε χρονικό διάστημα 3 ως 10 ημερών. Ο μέσος όρος αναμονής είναι 5 ημέρες.

Η χειρουργική μας κλινική έχει υψηλά standards και τηρεί αυστηρά το πρωτόκολλο αναισθησίας-ασηψίας που εφαρμόζεται σε αντίστοιχες ιατρικές χειρουργικές κλινικές.

Το πρωτόκολλο που ακολουθείται έχει ως εξής

– Ορίζεται ένα ραντεβού για να γίνει προεγχειριτικός έλεγχος. Γίνεται αιμοληψία και καρδιογράφημα. Εαν χρειαστεί (υποψία καρδιοπάθειας, διαπιστωμένη καρδιοπάθεια ή υπερήλικα) γίνεται και καρδιακός υπέριχος. Εφόσον ο προεγχειριτικός έλεγχος το επιτρέπει ορίζετι η ημερομηνία του χειρουργείου.

– Την ημέρα του χειρουργείου λαμβάνεται ένα σύντομο ιστορικό με στόχο να διαπιστωθεί αν αλλάζει κάτι όσον αφορά την κατάσταση του ασθενούς από την μέρα της τελευταίας εξέτασης.

– Εφόσον όλα είναι καλά και κρίνεται ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην διαδικασία, ο ασθενής μεταφέρεται στην αίθουσα προετοιμασίας-αναισθησίας όπου του χορηγείται προνάρκωση από συνάδελφο αναισθησιολόγο που θα βρίσκεται κοντά στον ασθενή και θα τον παρακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της αναισθησίας.

– Αφού επέλθει η επιθυμητή ηρέμηση, γίνεται η εγκατάσταση της αναισθησίας(ενδοφλέβια χορήγηση αναισθητικού)

– Μόλις αναισθητοποιηθεί ο ασθενής, διασωληνώνεται και συνδέεται σε μηχάνημα εισπνευστικής αναισθησίας όπου του χορηγείται ταυτόχρονα αναισθητικό και οξυγόνο και παράλληλα συνδέεται με ειδικό μηχάνημα παρακολούθησης της αναισθησίας (ηλεκτροκαρδιογράφος, πιεσόμετρο, οξύμετρο, οισοφαγικό θερμόμετρο, καπνογράφος, ροόμετρο συσκευής ορού κτλ).

– Μόλις ο αναισθησιολόγος το επιτρέψει, ο ασθενής κουρεύεται στο σημείο που θα γίνει η επέμβαση και γίνεται αντισηψία. Γίνονται δηλαδή ειδικές πλύσεις με αντισηπτικά διαλύματα για να αποφευχθούν μικροβιακές μολύνσεις.

– Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο ασθενής μεταφέρεται στο άσηπτο χειρουργείο όπου γίνεται η ασηψία της περιοχής για δεύτερη φορά και απομονώνεται η περιοχή με αποστειρωμένες οθόνες.

– Τα αποστειρωμένα χειρουργικά εργαλεία μεταφέρονται από έναν βοηθό από τον κλίβανο εντός του χειρουργείου.

– Το προσωπικό που λαμβάνει μέρος στο χειρουργείο αποτελείται συνήθως από 4 άτομα τα οποία είναι ο χειρουργός, ο βοηθός χειρουργού, ο αναισθησιολόγος και ένας βοηθός παρασκευαστής. Σε ορισμένα χειρουργεία όπως η ολική αρθροπλαστική του ισχίου, το προσωπικό μπορεί να υπερβαίνει τα 5 άτομα.

Τι γίνεται μετά το χειρουργείο;

Όταν ολοκληρωθεί το χειρουργείο λαμβάνονται μετεγχειρητικές ακτινογραφίες και μεταφέρεται ο ασθενής σε θάλαμο ανάνηψης. Εκεί ο αναισθησιολόγος παραμένει μέχρι να ξυπνήσει ο ασθενής. Σε όλες τις επεμβάσεις, ιδιαίτερα στις ορθοπαιδικές και νευροχειρουργικές, δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην αναλγησία. Ο αναισθησιολόγος βρίσκεται συνεχώς δίπλα στο ζώο σας, χορηγώντας του τα απαραίτητα φάρμακα μέχρις ότου συνέλθει πλήρως από την αναισθησία και σιγουρευτεί ότι δεν πονάει καθόλου.

Όταν βεβαιωθούμε ότι ο ασθενής έχει συνέλθει απόλυτα, ερχόμαστε σε τηλεφωνική επαφή μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την έκβαση της επέμβασης και την κατάσταση του μικρού σας φίλου

Πότε θα πάρω το ζώο μου στο σπίτι;

Αυτό φυσικά εξαρτάται από τη φύση του χειρουργείου και την κατάσταση του ζώου. Συνήθως κυμαίνεται λίγες ώρες μετά το χειρουργείο, εφόσον όμως κριθεί απαραίτητο υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σκοπός μας είναι να σας παραδώσουμε το ζώο σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, το συντομότερο δυνατό. Με εξαίρεση κρίσιμα περιστατικά, ο χρόνος του ασθενή στην κλινική μας δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες.